Liquidatie met luchtafweergeschut (VIDEO)

In Paraguay is afgelopen week een grote Braziliaanse drugsbaas geliquideerd met een Browning M2, een zware mitrailleur die door militairen wordt gebruikt tegen tanks en vliegtuigen. Het wapen was in een Toyota pickup gemonteerd, van waaruit Jorge Rafaat onder vuur werd genomen.

Beelden van de liquidatie zijn op internet verschenen. Te zien is hoe de gepantserde Hummer van Rafaat onder vuur wordt genomen vanuit een aantal andere auto’s, waaronder een Toyota pickup. Daarin was de Browning M2 gemonteerd, een zwaar kaliber mitrailleur dat op een statief stond.

De .50 munitie van de Browning doorboorde met gemak de pantserplaten van de Hummer en Rafaat werd door 16 kogels getroffen.

Rafaat had een aantal man beveiliging om zich heen in volgauto’s die meteen het vuur terug openden. Bij dat vuurgevecht kwam ook de bijrijder in de Toyota om het leven.

Jorge Rafaat was de grootste drugsdealer in het grensgebied tussen Paraguay en Brazilie. Hij was in zijn geboorteland veroordeeld tot 47 jaar gevangenis maar wist zijn straf te ontlopen door te schuilen in Paraguay, van waaruit hij zijn business voort zette. De liquidatie is zo goed als zeker uitgevoerd door een rivaliserende drugsbende.