Luttenberger (31) zwaar mishandeld op Huntenpop

Een 31-jarige man uit Luttenberg is vrijdagnacht zwaar mishandeld op het festival Huntenpop in Ulft. Hij werd door verschillende personen meerdere malen tegen zijn hoofd getrapt. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Het slachtoffer stond rond 02.15 bij de uitgang van het evenemententerrein. Een groepje jongeren zou zich vervelend hebben gedragen in de richting van voorbijgangers. Toen de 31-jarige man daar wat van zou hebben gezegd, werd hij door enkele leden uit het groepje in elkaar geslagen. Hij zou daarbij meerdere malen tegen zijn hoofd zijn geschopt.

Nacht in ziekenhuis

De Luttenberger is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en moest daar de nacht ter observatie blijven. ‘Inmiddels is de man weer thuis, maar je kan je voorstellen dat zoiets indruk maakt,’ vertelt een politiewoordvoerster tegen De Gelderlander.

De politie heeft na het geweld de omgeving uitgekamd, maar kon de daders niet meer vinden. De politie is op zoek naar getuigen.

Reactie organisatie Huntenpop

De beveiligers binnen de organisatie van Huntenpop vernamen het nieuws pas zaterdag, omdat zij rond de tijd dat het gebeurde niet meer op de plek staan. De organisatie laat aan de krant in een reactie weten het incident te betreuren. Organisator Hajon Westerveld: ‘Er hangen veel camera’s rond het terrein, het is erg jammer dat dit incident zich net buiten beeld heeft afgespeeld. Hopelijk is er een getuige die zich meldt.’