Het luxe leven van Frank De Tank

In Belgische media is de laatste dagen veel aandacht voor Frank V. (foto), alias Frank De Tank, die nu zo’n twee weken in de cel zit als hoofdverdachte van een achtkoppige bende. De Tank liet het voor zijn arrestatie breed hangen, met luxe vakanties, peperdure bolides en kostbare klokkies. En op de sociale media liet hij het allemaal zien. 

De Tank wordt, samen met zijn zwager Patrick Y., gezien als een van de leiders van een bende die drugs uithaalt in de haven van Antwerpen. Justitie verdenkt de organisatie van het importeren van tenminste 2000 kilo coke.

Glitter, glamour en ‘godverdoemme’

Bodybuilder Frank V., die zijn bijnaam heeft te danken aan zijn indrukwekkende postuur, leefde een leven vol glitter en glamour. Zo vertrok hij, kort nadat hij in voorarrest had gezeten op verdenking van witwassen, samen met zijn vrouw Lisa Y. naar het chique Four Seasons Resort op de Malediven. Regelmatig post hij berichtjes over zijn luxueuze verblijf op zijn Facebook, inclusief filmpjes gemaakt met de selfiestick.

‘Goeiemiddag mannen. De Frans hier. Op een onbewoonde zandbank. Met alleen ikke, en mijn madame er op. Onze laatste dag. Het is hier één uur ’s middags en we gaan nog een paar uurtjes genieten, want dan is het back to den Belgiek. Terug naar de – slechte – dagen. Godverdoemme. Allez mannen, geniet efkes van het uitzicht. Dat is wel heel knap hier. Daarachter liggen onze watervilla’s. Mannen, de ballen, hé.’ 

Antwerp Expendables

De Tank was ook een vooraanstaand lid van Antwerp Expendables, een vriendengroep die van snelle wagens zoals Porsches en Ferrari’s houdt. De naam komt van de gelijknamige actiefilm van Sylvester Stallone uit 2010. Uit de Gazet van Antwerpen: ‘Op talloze filmpjes van de Antwerp Expendables is te zien hoe Frank en zijn vrienden gaan racen op het circuit van Zolder, of in groep door de straten van het mondaine Saint-Tropez scheuren. Bijna legendarisch is het filmpje waarin De Tank zich in Duitsland op een verlaten landingsbaan laat verleiden tot een dragrace. In een snelle Nissan GTR (basisprijs: 99.900 euro) neemt hij het op tegen een Lamborghini Huracán, die hij tot groot jolijt van de andere Expendables op de meet klopt. “Ge hèt em, ge hèt em”, brullen ze.’

De Facebookpagina van de Antwerp Expendables en het Instagram-account werden na de arrestatie van De Tank gesloten. Een woordvoerder van de club tegenover de Gazet: ‘Volgend op jullie bericht wensen wij graag volledig afzijdig te blijven van dit alles. We zijn een vriendengroep met passie voor auto’s en dat is steeds uitgangspunt geweest. Niet meer en niet minder.’ 

Belgian Bonny and Clyde

Naast Frank V. werden twee weken geleden ook zijn vrouw Lisa Y. en haar broer Patrick aangehouden. Lisa en haar Tank durfden in het verleden al eens te koketteren met hun gangster lifestyle. Zo noemden zichzelf zonder ironie The Belgian Bonnie and Clyde.

Het is de vraag in hoeverre De Tank zich nog zal roeren op de sociale media. Na zijn vrijlating uit voorlopige hechtenis in het witwasonderzoek, juli 2016 postte hij nog triomfantelijk het volgende bericht op Facebook:

‘Drie maandjes Begijnenstraat door ne vuile jaloerse informant. Financieel onderzoek. Witwas. Voor meer dan 1 miljoen hebben ze in beslag genomen. Ze hebben me moeten lossen, omdat ze niks meer konden vinden en omdat ik bijna alles kan verantwoorden. Onderzoek gesloten nu. Zo slecht is dat nog niet in de Houten Lepel.’

Nu zit hij dus weer vast. De rechercheurs zullen ongetwijfeld de filmpjes en Facebook-posts van De Tank grondig hebben bestudeerd.