‘Maastrichtenaar sprak moordenaars Martha aan’

Een voormalig hangaround van de Limburgse Bandidos zou met de politie hebben gesproken over de moord op Gwenette Martha (foto). Volgens De Telegraaf wordt deze Anthmar ’Anthy’ P. (33) nu ernstig bedreigd. Hij is net als Martha op Curaçao geboren.

Verkocht

Verslaggevers van De Telegraaf schrijven processen-verbaal van de politie hierover te hebben ingezien. P. is betrokken in het Bandidos-dossier op verdenking van lidmaatschap van een criminele organisatie en afpersing van een man uit Helmond, aldus de krant. In een proces-verbaal zou staan: ‘Verdachte P. deelde mede dat hij op een dodenlijst staat. Dit komt omdat hij in Amsterdam heeft gezegd dat een aantal mensen Gwenette verkocht hebben voor veel geld.’

Opdrachtgevers

P. kende de geliquideerde Martha naar eigen zeggen omdat ze jarenlang samen vast zaten in de Rotterdamse bajes De Schie. P. en Gwenette konden het goed vinden. P. vertelde dat Gwenette als bijnaam “Rick Ross” had. Martha is vorig jaar in Amstelveen doodgeschoten. Volgens ‘betrouwbare bronnen’ van De Telegraaf heeft Anthmar P. de opdrachtgevers van de moord op Gwenette Martha aangesproken op hun daad. ‘Dat is hem niet in dank afgenomen’, zegt één van die (anonieme) bronnen in de krant.

Dug Out

Anthmar P. was in het verleden lid van het Maastrichtse chapter van motorclub Satudarah. Daarna werd hij hangaround bij de Bandidos maar hij vertrok hier weer ‘in very bad standing’, zo schrijft De Telegraaf. P. was volgens de politie aanwezig bij de confrontatie rond café Dug Out in Sittard dit jaar, waarbij leden van de Bandidos op de vuist gingen met enkele leden van de Hells Angels-proxy Red Devils.

Zie ook:

‘Bandidos persten hangaround af’

Getuigen Bandidos-zaak zijn bang

‘Bandidos wilden oorlog ontketenen’