Maastrichtse moord waarschijnlijk opgelost (VIDEO)

De politie in Albanië heeft een Albanese verdachte gearresteerd die op 1 december 2013 de 23-jarige Limburger Soufien Lahnstein in Maastricht zou hebben doodgeschoten. Dat schrijft De Telegraaf. 

Getuigen

Met de aanhouding van deze Perparim S. (35) uit de stad Fier is een doorbraak bereikt in het onderzoek naar de dood van Lahnstein die werd geliquideerd op de Oeverwal, aan de rand van het centrum van Maastricht. Zijn auto is kort na de moord uitgebrand teruggevonden in het Belgische Jalhay. S. zou volgens informanten en getuigen van de politie de dodelijke schoten hebben gelost. De recherche beschikt ook over telefoongegevens die wijzen naar de betrokkenheid van S..

Luik

S. is in zijn cel aangehouden. Hij zat al vast op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij in Albanië. Voor de moord op Lahnstein zit ook nog een man uit Luik gevangen. Soufian Lahnstein is zoon van een Marokkaanse moeder en een Nederlandse vader. Hij stopte op 1 december 2013 met zijn auto op de Oeverwal. Uit bewakingsbeelden blijkt dat een man achter hem aan rende en begon te schieten.