Machtsstrijd binnen Duitse Hells Angels

Binnen de Duitse Hells Angels woedt een felle machtsstrijd tussen twee fracties, met schietpartijen en doodsbedreigingen over en weer. De ene fractie zou bestaan uit voornamelijk Turkse Hells Angels die Neco Arabaci (foto) als leider willen, de andere groep staat achter Walter B., alias “Schnitzel Walter”.

Eind 2013 werd Neco Arabaci door de lokale chapters gekozen als leider van de Duitse Hells Angels, maar het was Walter B. die daadwerkelijk de leiding kreeg. Dat leidde tot een felle machtsstrijd, die nu in het voordeel zou zijn beslist door Arabaci. Dat meldt althans het Duitse blad Bild vorige maand.

Arabaci zou hebben gesproken met leiders uit de Verenigde Staten, Canada en een aantal andere landen. Deze leiders zouden zich hebben uitgesproken over Arabaci. Walter B. zou gewaarschuwd zijn dat hij zich in de toekomst beter niet kan vertonen in clubhuizen.

De strijd tussen Arabaci en B. zou afgelopen zomer uit de hand zijn gelopen. In juli werden Hells Angels beschoten op het centraal station van Frankfurt. Dat zou met de ruzie te maken hebben. In het najaar waren er geruchten in Duitse media over doodsbedreigingen aan het adres van Walter B.

Arabaci is in Duitsland veroordeeld voor mensenhandel en afpersing. Hij maakte daarop een deal met justitie, waarin hij beloofde niet meer in Duitsland te komen. Arabaci zou daarom leiding moeten geven vanuit het buitenland.