Kleinzoon “Mad” Frankie Fraser vast

In Gibraltar is Anthony Fraser (39) gearresteerd in verband met een partij hasj van 2000 kilo die hij in 2009 van Nederland naar Engeland zou hebben laten versturen. Fraser is een telg uit een klassieke cockney penozefamilie, hij is de kleinzoon van “Mad” Frankie Fraser die inmiddels 87 jaar oud is. Anthony Fraser stond op de lijst die Crimestoppers in februari bekend maakte van verdachten die gezocht worden in Groot-Brittannië.

Crimestoppers is een uitgebreide versie van Meld Misdaad Anoniem. Op de site staat dat Fraser zichzelf in Gibraltar aan heeft gegeven. Hij is de zesde op de lijst van tien die in februari bekend is gemaakt. 

Fraser dook in 2009 onder nadat de lading hasj, die was verborgen in een container met bevroren kip, in Grays, Essex was gepakt.

De familie Fraser stamt uit Zuid-Londen. Grootvader Frankie Fraser was een ‘enforcer‘ van de beruchte Kray en Richardson-families. Hij is één van de bekendste Britse gangsters die zijn criminele carrière begon nadat hij in de Tweede Wereldoorlog deserteerde uit het leger. Eén van zijn grootouders was een Noord-Amerikaanse indiaan.

Hij bracht overigens wel 42 jaar door in de bajes.

Over het leven van Mad Frankie wordt momenteel een speelfilm gemaakt. Hij geeft Gangland Tours langs beruchte locaties in Londen en heeft zijn eigen website.