Maddie: graven gaat door, verdachten verhoord

De Britse politie heeft toestemming gekregen van de Portugese autoriteiten om acht personen te ondervragen die mogelijk iets te maken hebben met de verdwijning van Madeleine McCann in 2007. Scotland Yard heeft de acht personen op het oog doordat het hele dossier nog eens wordt doorgelezen, op zoek naar aanwijzingen die mogelijk eerder over het hoofd werden gezien. De afgelopen dagen werd ook al een terrein in Portugal afgezocht.

De mannen die ondervraagd gaan worden zijn onder meer drie drugsdealers, die betrokken waren bij inbraken in en rond het vakantiepark waar het Britse meisje verdween. De drie hebben elkaar op de avond van de verdwijning meerdere keren gebeld.

Een van de theorieën van de Britse politie is dat Madeleine wakker is geworden en uit bed is gegaan tijdens de inbraak. Het meisje zou de inbrekers tegen het lijf zijn gelopen, die daarop in paniek raakten.

Werknemers vakantiepark

Daarnaast staan er ook voormalige werknemers van het vakantiepark op de lijst. De Portugese autoriteiten wezen eerder verzoeken af om de huizen van mogelijke verdachten te doorzoeken of inzage te krijgen in hun bankrekeningen.

De mogelijke verdachten zullen niet gehoord worden tot het onderzoek rond de rond het doorzochte stuk land is afgerond. De Britse politie had toestemming om tot afgelopen vrijdag het land af te zoeken, maar heeft toestemming om nog eens zeven dagen te zoeken.

Grondmonsters

Het stuk land dat wordt doorzocht, ligt vlakbij het vakantiepark waar Madeleine McCann verdween. Het meisje lag te slapen in het appartement terwijl haar ouders buiten zaten. Toen haar ouders gingen kijken hoe het met haar ging, was ze verdwenen.

De afgelopen dagen werd het stuk grond nauwkeurig onderzocht. Er zijn onder meer grondmonsters genomen en er is met speciale apparatuur die een aantal meters in de grond kan 'kijken', gezocht. Het is nog niet duidelijk waar de politie precies naar op zoek is, of wat de aanleiding van de zoektocht is.

Lees ook:

Er wordt gegraven in onderzoek Maddie McCann

Britse politie pakt onderzoek 'Maddie' weer op

20 nieuwe verdachten voor verdwijning 'Maddie'

NL'ers in Maddie-zaak?

Nieuwe verdachten in Maddie-zaak