Maffia-kopstuk opgepakt in Amsterdam (VIDEO)

In een woning op het KNSM-eiland in Amsterdam is donderdag Francesco de Simone, kopstuk van de Napolitaanse Camorra, door een arrestatieteam opgepakt. De 62-jarige De Simone, wiens bijnaam kwartel, kwartel luidt, was al 3 jaar op de vlucht. Tijdens zijn arrestatie was hij in gezelschap van een 29-jarige Roemeense vrouw. 

De Simone is een vooraanstaand figuur van de Torre Annunziata-clan. Volgens Italiaanse media moet kwartel, kwartel nog een gevangenisstraf van 5 jaar uitzitten voor drugshandel en maffiapraktijken. De Nederlandse politie meldt dat de maffioso nog een straf van 7 jaar heeft staan.  Bij zijn aanhouding was De Simone in het bezit van valse paspoorten. Hij zou regelmatig naar Spanje zijn gereisd.

 


 

Saverio Tucci

In oktober vorig jaar werd het lijk van de Italiaan Saverio Tucci gevonden in een auto in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Het was verpakt in een koffer. Saverio Tucci werd beschouwd als vertrouweling van misdaadfamilie de Libergolis. Die clan is verbonden met de Sacra Corona Unita (SCU). Voor de moord op Tucci werd de 60-jarige Carlo M. opgepakt; de Italiaan meldde zichzelf bij de politie en verklaarde uit noodweer te hebben gehandeld.