Maffiabaas doodgeschoten in vakantieresort

De maffiabaas Gaetano Marino is doodgeschoten aan het strand op een vakanteresort in Terrancia, op zo’n 100 kilometer van Rome. Volgens de politie is het een klassieke afrekening van leden van de Camorra. Marino was zelf leider van een van de clans van de Camorra.

De maffiabaas was bij een beach club weggelokt met een telefoontje, waarna hij op straat werd neergeschoten. De twee schutters vluchtten met hoge snelheid in een witte Fiat Punto. De politie heeft wegblokkeringen opgeworpen, een van de twee mannen is opgepakt.

Marino had als bijnaam ‘Moncherino’ of ‘stomp’ omdat hij in de jaren 90 zijn handen verloor toen een zelfgemaakte bom te vroeg ontplofte. Afgelopen jaar zorgde hij voor veel opschudding, omdat hij op de eerste rij van een tv-programma verscheen. Zijn dochter deed mee aan een talentenjacht en hij kwam prominent in beeld.

Het is de tweede moord binnen een maand. In juli werd een andere Camorrabaas, Modestino Pellino, neergeschoten. De politie vermoedt dat de moorden iets te maken hebben met de ruzie tussen twee clans om een belangrijke drugsroute, waar al jaren om wordt gevochten. Ook wordt er rekening mee gehouden dat hij is doodgeschoten door leden van zijn eigen clan.

Bekijk hier beelden van de plaats van de schietpartij en het tv-programma:

{youtube}T07geuumoOs{/youtube}