Maffiabaas regelde stemmen voor talentenshow

De vermeende maffiabaas Domenico Ferrara zou honderden mensen in zijn buurt hebben gedwongen om op zijn 13-jarige dochter te stemmen, die meedeed aan een Italiaanse talentenshow. Hij zou meer dan driehonderd stemmen voor haar hebben geregeld. Ferrara werd eerder al opgepakt omdat hij de leiding zou hebben over een organisatie die handelde in drugs.

  De politie kreeg tips binnen dat hij zou hebben gefraudeerd met de talentenshow, daarom werd zijn huis doorzocht. Daarbij werden meer dan driehonderd telefoons gevonden. Die waren in tassen verstopt in zijn kelder. Na onderzoek bleek dat met alle telefoons was gestemd voor de talentenshow waaraan Ferrara’s dochter meedeed.

Volgens de politie deelde hij deze telefoons aan vrienden en buren uit. Hij zou ze onder druk hebben gezet om daarmee op zijn dochter te stemmen. Hij eiste de telefoons na de uitzending terug zodat hij kon zien of iedereen daadwerkelijk op zijn dochter had gestemd. De actie leverde net niet het gewenste resultaat op: de 13-jarige Giovanna werd uiteindelijk tweede.

Drugshandel

Ferrara heeft volgens de politie ook de leiding over de Camorraclan Ferrara-Cacciapuoti. Vorige week werden negen verdachten opgepakt die zich bezig zouden houden met drugssmokkel. De groep zou zich voornamelijk richten op een drugsroute die tussen Spanje en Italië loopt. Ferrara zou de leiding over de handel hebben.

Het geld dat met de drugshandel werd verdiend, zou voornamelijk worden geïnvesteerd in vastgoed en bouwbedrijven. De politie had de groep al langer op het oog maar het onderzoek nam veel tijd in beslag omdat de structuur in de groep niet duidelijk was.