Maffiakopstuk opgepakt in Venezuela

Het Italiaanse maffiakopstuk Salvatore Bonomolo is in Venezuela gearresteerd. Hij was aan het winkelen in een shopping mall en deed zich voor als Italiaanse toerist. De politie zocht al vijf jaar naar hem, hij is veroordeeld tot tien jaar en vier manden celstraf wegens afpersing en deelname aan een criminele organisatie.

Hij verbleef in Venezuela onder de valse naam Angelo Garofalo, die de politie ontdekte toen zijn familie via omwegen geld op die rekening stortte. Bonomolo belde regelmatig met familieleden. Hij maakte gebruik van openbare telefooncellen, maar utieindelijk wist de Italiaanse politie hem toch via een van deze telefoontjes op te sporen.

De arrestatie was een samenwerking van de politie van Italië, de Venezuelaanse autoriteiten en Interpol. Volgens de politie hield Bonomolo zich eerst voornamelijk bezig met de handel in drugs. Toen hij toetrad tot de Siciliaanse clan Palermo Centro begon hij met afpersen. Tegenwoordig zou hij verantwoordelijk voor de drugsroutes van en naar Zuid-Amerika voor de Siciliaanse clan.