Magazijn coffeeshop mag open blijven

Het pand van waaruit de coffeeshops van de Brabantse keten The Grass Company wordt bevoorraad, mag open blijven. Dat heeft de rechter besloten, omdat de keten belang heeft bij het open blijven van het pand. Van daaruit worden volgens de rechter ‘gecontroleerd en tamelijk veilig’ de coffeeshops bevoorraad.

In juli vond een grote politieactie The Grass Company plaats. Toen werd in het pand zo’n 10 kilo softdrugs gevonden. De burgemeester van Tilburg besloot toen om het pand te sluiten. Dat is inmiddels een min of meer standaard procedure van gemeenten.

De sluiting van het pand heeft direct te maken met de bevoorrading van de coffeeshops via de achterdeur. Er loopt op dit moment een bodemprocedure rond die kwestie. Zo lang er geen uitspraak is gedaan in die zaak, mag het magazijn van The Grass Company gebruikt worden.

Het OM doet ondertussen nog altijd onderzoek naar de coffeeshopketen, dat zou zijn betrokken zou zijn bij georganiseerde criminaliteit. Justitie denkt dat het bedrijf is betrokken bij witwassen, corruptie en belastingfraude.

Lees ook:

Advocaat Grass Company boos om inval

Verband drugsdealer Thailand en Grass Company

‘OM misleidde Thailand’ bij arrestatie NL’er