Man (18) opgepakt voor Rolex-roof, tweede verdachte nog spoorloos

De politie heeft zaterdag in Amsterdam een 18-jarige man aangehouden op verdenking van een straatroof in Purmerend op 2 juli 2022. Daarbij werd een Rolex van het 69-jarige slachtoffer gestolen. Een tweede verdachte wordt nog steeds gezocht.

(Beeld: de verdachte waarnaar nog gezocht wordt)

De 18-jarige verdachte die zaterdag in Amsterdam is aangehouden wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal beslissen of hij langer vast moet blijven zitten.

Grof geweld

Op 2 juli 2022 rond 18.25 stapte het 69-jarige slachtoffer in zijn geparkeerde auto op het Saarland in Purmerend toen hij twee onbekende mannen op hem af zag rennen. Eén van de twee deed de passagiersdeur open en de andere trok de man hardhandig uit zijn auto. Eenmaal uit de auto werd hij met vermoedelijk pepperspray in zijn gezicht gespoten.

Zwarte wagen

De man werd door één man vastgehouden en de andere wist zijn Rolex-horloge te stelen. Vervolgens renden zij ervandoor in de richting van een zwarte auto die even verderop in de straat stond. De mannen stapten in en reden vervolgens met hoge snelheid weg. Het slachtoffer werd gewond achtergelaten.

Signalement

De politie publiceerde eerder beelden van de twee verdachten. Naar één van hen wordt nog gezocht. Het gaat volgens de politie om een man tussen de 20 en 25 jaar van 1.70 tot 1.75 meter lang. Hij is donkergetint, heeft een groot/gespierd postuur en kort haar. Hij droeg een zwart T-shirt en broek, zwarte sneakers en zwarte handschoenen.