Man (18) vast na schietpartij in Oost-Souburg

In de Platanenstraat in Oost-Souburg heeft zondagavond rond 22.15 een schietpartij plaatsgevonden. Het slachtoffer, een 52-jarige man uit Vlissingen, meldde zich bij de politie. Hij raakte niet gewond. Rond 01.00 hield de politie een 18-jarige man uit Hoogvliet aan als verdachte.

Meerdere politie-eenheden met onder andere hondengeleiders en rechercheurs hebben in de omgeving van de plaats delict (sporen)onderzoek verricht. Ook zijn er meerdere getuigen gehoord en camerabeelden bekeken.

Het 52-jarige slachtoffer meldde zichzelf bij de politie waar hij aangifte deed van poging doodslag. Tijdens het onderzoek werd de naam van een mogelijke verdachte bekend. Deze 18-jarige man uit Hoogvliet is rond 01.00 aangehouden in een woning in Oost-Souburg. Hij zit vast in een politiecellencomplex en wordt gehoord.

De politie onderzoekt zijn rol bij de schietpartij. In de woning waar de verdachte werd aangehouden deden agenten een huiszoeking. Ook werd een personenauto weggesleept door een takelbedrijf. Deze auto wordt eveneens onderzocht, zo meldt de politie.