Man (23) doodgestoken in centrum Breda (UPDATE)

Een 23-jarige man uit Dordrecht is zaterdagnacht doodgestoken in het centrum van Breda. De politie kon al snel een 36-jarige man uit Breda aangehouden als verdachte. Hij hield zich schuil op een parkeerplaats in de Middellaan.

Iets na 4.00 meldden getuigen bij de politie dat er een man zou zijn neergestoken op de Adriaan van Bergenstraat. Daar werd inderdaad het zwaargewonde slachtoffer aangetroffen. Er werden verschillende hulpdiensten waaronder een traumahelikopter opgeroepen, maar dat mocht niet meer baten. De man overleed korte tijd later.

Ruzie

Volgens getuigen zou een ruzie tussen twee mannen op de Middellaan vooraf zijn gegaan aan de steekpartij. Het incident gebeurde in het uitgaansgebied van Breda terwijl al veel mensen op weg waren naar huis. Volgens de politie lijkt het er echter op dat de 23-jarige man een willekeurig slachtoffer is. Dit zegt de politie zondagmiddag na het bestuderen van de eerste beelden en het verhoren van enkele getuigen.

Parkeergarage

Toegesnelde agenten kregen een goed signalement van de mogelijke dader en gingen direct naar hem op zoek. Hij werd na een tip van een getuige gevonden op de Middellaan, tegenover de ingang van parkeergarage De Prins. De verdachte, een 36-jarige Bredanaar zit vast op verdenking van doodslag.