Man (37) op Schiphol opgepakt voor cocaïnesmokkel vanuit Suriname

De Koninklijke Marechaussee heeft op 1 december op Schiphol een 37-jarige man aangehouden op verdenking van het organiseren en faciliteren van verschillende cocaïnetransporten van Suriname naar Nederland. Het nieuws is pas deze week bekendgemaakt.

Naar aanleiding van diverse aanhoudingen voor drugssmokkel van passagiers uit Suriname, startte het Drugsteam Schiphol (DTS) van de Koninklijke Marechaussee onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland een onderzoek.

Tijdens het onderzoek kwam de 37-jarige verdachte in beeld. Hij wordt verdacht van het organiseren en faciliteren van drugstransporten van Suriname naar Nederland.

Nog een arrestatie

In het onderzoek is ook een 49-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van het afhalen van de drugskoeriers en is de woning van een 36-jarige man uit Amsterdam doorzocht. De 37-jarige verdachte zit vast.

De Koninklijke Marechaussee doet onder leiding van het OM Noord-Holland verder onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten, meldt de Koninklijke Marechaussee.