Man (52) overleden na geweldsincident in Leek, verdachte (18) weer vrijgelaten

Man (52) overleden na geweldsincident in Leek, verdachte (18) weer vrijgelaten

Een 52-jarige man uit het Groningse dorp Leek is op oudjaarsnacht in zijn woning overleden nadat hij vlak daarvoor betrokken was bij een geweldsincident op straat. Een 18-jarige man uit Leek is dezelfde dag aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij het geweldsincident. Deze verdachte is woensdagavond weer vrijgelaten, zo meldt het Openbaar Ministerie.

(Beeld uit archief)

Het incident vond rond 02.30 plaats aan de Windsingel in de wijk Wolveschans in Leek. De man ging ongeveer een half uur na het geweldsincident naar zijn woning, waar hij overleed.

Groepje jongeren

De politie is een groot onderzoek gestart om de toedracht van het overlijden te achterhalen. Uit het onderzoek blijkt dat de 18-jarige verdachte betrokken was bij deze confrontatie waarna hij is aangehouden. Inmiddels zijn volgens het OM alle getuigen gehoord die ten tijde van het incident ter plaatse waren. Dat betreft onder meer de jongeren uit het groepje waarvan ook verdachte deel uitmaakte.

‘De getuigen en de verdachte hebben zich meewerkend opgesteld en toonden zich erg onder de indruk van het overlijden van het slachtoffer. Ook zijn vele camerabeelden veilig gesteld en bekeken. Daarnaast is een aantal telefoons voor onderzoek in beslag genomen. Onderzoek aan het lichaam heeft uitgewezen dat er sprake is van gering letsel dat niet tot de dood heeft geleid. Een duidelijke doodsoorzaak kan niet gegeven worden.’

Het OM meldt woensdagavond dat op basis van het onderzoek er geen reden is de verdachte langer vast te houden. Hij blijft wel verdachte zolang het onderzoek naar de toedracht van de confrontatie nog niet is afgerond. Meer aanhoudingen worden niet verwacht.

Media

In de media en op sociale media zijn berichten verschenen waarin wordt aangegeven dat het slachtoffer door een groep jongeren zwaar toegetakeld zou zijn. Die conclusie strookt niet met de onderzoeksbevindingen, aldus het OM.