Dood 86-jarige: verdachte aangehouden (UPDATE)

De politie heeft een man aangehouden die mogelijk betrokken is bij de dood van een 86-jarige man uit Axel (Zeeland). Bij het nabijgelegen dorpje Westdorpe is dinsdagmorgen het stoffelijk overschot van de bejaarde John Smidt gevonden. Hij was in de nacht van maandag op dinsdag verdwenen. De politie ging al snel uit van een misdrijf en onderzocht enkele plaatsen in de omgeving. Ze zijn onder meer nog op zoek naar een grijze Mitsubishi Carisma, de auto van het slachtoffer.

(Foto: PZC.nl)

In de nacht van maandag op dinsdag ging de man zijn hond uitlaten. Omwonenden hoorden rond half twee de hond van de man onophoudelijk blaffen. Dat was bij een hondenuitlaatplaats, waar de pet van de man werd aangetroffen en een plas bloed, schrijft PZC.

Na onderzoek bij het huis van de man, bleek dat hij daar niet aanwezig was. Ook is zijn auto, een grijze Mitsubishi Carisma met het kenteken 10-PF-RT, verdwenen. Er worden op dit moment vier plaatsen onderzocht: Eisenhowerlaan, Lageweg, Gerbrandylaan in Axel en Vissersverkorting in Westdorpe.

UPDATE – De politie meldt op dinsdag rond 18.10 uur dat zij een verdachte heeft aangehouden die vermoedelijk betrokken is bij de gewelddadige dood van de 86-jarige John Smidt.