Man aangehouden voor doodsteken transgender

Er is woensdag een 28-jarige man uit Ede aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het neersteken van de 32-jarige Venezolaanse transgender Bianca, vorige week in Arnhem. De politie heeft hem aangehouden in de gemeente Veenendaal. Aansluitend aan deze aanhouding werden drie woningen doorzoekingen verricht.

Betrokkenheid

De transgender werd vrijdag in een woning in de Arnhemse Van Oldenbarneveldtstraat aangetroffen. Bij een buurtonderzoek kwam de politie in gesprek met een aantal getuigen. Op basis van alle verzamelende informatie is vandaag de 28-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer. Wat zijn aandeel precies zou zijn geweest is onduidelijk. Of er misschien meer verdachten zijn is ook onduidelijk.

Reconstructie

De politie zegt ook dat het onderzoek nog in volle gang is. Het onderzoek komt neer op een reconstructie van wat er zich heeft afgespeeld op of rond die bewuste vrijdag in de Van Oldenbarneveldtstraat. Maar de politie wil ook meer te weten komen over het slachtoffer.

Zie ook:

‘Eerste klant vermoordde prostituee’

Dode in Arnhem is transgender (UPDATE)