Man aangehouden voor moord uit 1965

De Britse politie heeft dinsdag een 78-jarige man gearresteerd op verdenking van het plegen van een moord in 1965. Toen werd het 14-jarige meisje Elsie Frost vermoord in Wakefield, West Yorkshire.  De politie zegt over nieuwe informatie te beschikken.

De scholiere Frost werd vermoord op 9 oktober 1965 toen ze op weg was van de zeilclub van school naar haar ouderlijk huis. In een spoortunnel is ze van achteren aangevallen en gestoken in haar rug en in haar hoofd. Later die middag is ze gevonden door een wandelaar. Indertijd is een 33-jarige man aangehouden maar die bleek onschuldig te zijn.

In 2015 was er een publiciteitscampagne omdat de moord 50 jaar geleden was gepleegd. Sindsdien zijn er veel tips binnengekomen bij de politie die vervolgens zijn uitgerechercheerd.

Het beest van Wombwell

De verdachte is volgens Britse media bekend als Peter Pickering uit Berkshire. Deze nu 78-jarige man was eerder tot levenslang veroordeeld voor de moord op Shirley Ann Boldy in 1972. Het toen 14-jarige meisje werd op weg van school in South Yorkshire op weg naar huis verkracht en in stukken gehakt door Pickering. Pickering kreeg hierdoor de bijnaam het beest van Wombwell. Na 2010 kwam Pickering, toen 73, onder voorwaarden vrij. Dat bracht nogal wat commotie teweeg in Engeland.

Welke nieuwe informatie de politie nu heeft over de mogelijke betrokkenheid van Peter Pickering bij de dood van Elsie Frost is niet bekend.