Man aangehouden voor moord uit 2007 (VIDEO)

Het coldcaseteam van de politie Den Haag zegt dinsdagochtend een 46-jarige man uit Benthuizen te hebben aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van zijn echtgenote Rose Sulaiman, in Thailand in 2007.

Thailand

De aanhouding volgde op het verzoek van de Thaise autoriteiten om de strafvervolging van de Benthuizenaar over te nemen. De van oorsprong Maleisische Rose was tot op het moment van haar vermissing getrouwd met een Nederlandse man. Zij woonden met hun zoontje in Ranong, Thailand.

Beerput

In november 2007 voerde Rose nog een telefoongesprek met haar moeder in Maleisie. Sinds dat moment was ze vermist. Na de plotselinge verdwijning van zijn vrouw, vertrok de verdachte in december 2007 met hun zoontje uit Thailand om in Nederland neer te strijken. Het stoffelijk overschot van Rose werd pas op 10 oktober 2008 aangetroffen in een beerput naast de voormalige woning van het stel in Ranong.

Opgraven

In 2015 besloot de Nederlandse minister van Justitie dat het coldcase-team van de Politie Den Haag onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar deze zaak ging doen, op verzoek van de Thaise autoriteiten. Afgelopen voorjaar reisde het team af naar Thailand en Maleisie en op 30 mei zijn de stoffelijke resten van het slachtoffer opgegraven. Deze stoffelijke resten zijn ter plaatse onderzocht door een team van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en het Maleisische Forensisch Instituut. In Thailand en Nederland is ook onderzoek verricht, waarbij nauw is samengewerkt met de Maleisische en Thaise autoriteiten.

Peter de Vries besteedde herhaaldelijk aandacht aan de zaak: