Man aangehouden verdacht van pinnen met pas van vermoorde Daniël Dutina

De politie heeft dinsdag een man aangehouden die verdacht wordt van het pinnen met de bankpas van de om het leven gebrachte Daniël Dutina.

Foto: De om het leven gebrachte Daniël Dutina

Aangehouden

De politie heeft dinsdagochtend een 31-jarige Rotterdammer aangehouden die ervan wordt verdacht te hebben gepind met de pinpas van de vermoorde Daniël Dutina.

De 51-jarige Dutina werd op maandag 13 juni dood in zijn woning aan de Zaagmolenstraat gevonden. Hij bleek met geweld om het leven te zijn gebracht. Hiervoor werd al een 43-jarige man als verdachte aangehouden. Hij zit in bewaring.

Pinnen

Tijdens het onderzoek bleek dat een andere man met de bankpas van het slachtoffer pinde. Op camerabeelden van 16 juni was hij te zien op een fiets. Om ongeveer 19.20 betaalde hij bij een supermarkt aan de Bergweg met de pas. Zo’n half uur later probeerde hij dit ook bij een tankstation op de Gordelweg.

Aandeel

Vorige week deed de politie via de site van het programma Opsporing Verzocht en sociale media een oproep met de vraag wie de man herkende die pinde met de pas van het slachtoffer. Ook door reacties van burgers, kon de tweede verdachte worden aangehouden. De politie onderzoekt wat zijn aandeel is in deze zaak.