Man aangehouden voor verkrachtingen Amsterdam

De politie heeft gisteravond een man uit Purmerend aangehouden op verdenking van drie verkrachtingen in Amsterdam. Het dna van de 34-jarige man komt overeen met dat wat gevonden is bij de drie slachtoffers. De man liep tegen de lamp toen hij de telefoon van een van de slachtoffers wilde verkopen. 

Nadat beelden van de man die de telefoon wilde verkopen waren verschenen in opsporingsprogramma’s werd hij door een tipgever herkend.

Januari

In januari heeft de man in een tijdsbestek van vier dagen drie vrouwen verkracht. Op beelden van bewakingscamera’s is te zien dat hij zijn latere slachtoffers op de fiets achtervolgde vanuit het centrum van Amsterdam. Vervolgens ging hij steeds steeds anders te werk. De eerste keer liet hij zich van zijn fiets vallen in de buurt van de Bijlmerbajes en veinsde hij gewond te zijn. Toen een vrouw hem wilde helpen, sleurde hij haar de bosjes in en dwong haar tot seksuele handelingen.

Lift

Twee dagen later werd een jonge vrouw in de vroege ochtend in de Maassluisstraat verkracht in de lift van een appartementencomplex in Nieuw-West. De man beroofde het slachtoffer ook van haar telefoon, die hij later probeerde te verkopen.

Een dag later sloeg de man opnieuw toe, nu bij de Sloterplas. Een vrouw die naar huis fietste werd van haar fiets gesleurd en aangerand.

De politie loofde een beloning uit van 12.500,– euro voor de gouden tip. Ondernemer Rocco Veenboer verdubbelde het bedrag.