Man aangehouden voor vermissing Anne Faber (UPDATE2)

De politie heeft in Den Dolder een 27-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de verdwijning van Anne Faber. Het gaat om een zedendelinquent, die in een psychiatrische kliniek wordt behandeld. Hij zit een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten en is bezig met zijn terugkeer in de maatschappij. 

Het AD meldt dat het om de 27-jarige Michael P. uit Zeewolde gaat. Hij werd in hoger beroep veroordeeld tot elf jaar cel voor de verkrachting van twee meisjes van zestien en zeventien in Nijkerk, op Koninginnedag 2010. Hij had ze onder dwang van een nep vuurwapen gedwongen mee te gaan. P. was in dezelfde maand met een andere man ook betrokken bij een aantal overvallen. Bij de rechtbank betoonde de verdachte geen enkele spijt. Sterker nog, hij zei toen trots te zijn op zijn daden en sprak over een droom die uitkwam. Hij kreeg geen tbs, omdat hij een psychiatrisch onderzoek weigerde te ondergaan. P. was door de rechtbank veroordeeld tot zestien jaar.

In de gaten

Volgens de politie kwam de man gisteren in beeld en werd hij sindsdien in de gaten gehouden, in de hoop dat hij het onderzoeksteam naar de vermiste Anne zou leiden. Toen dat niet gebeurde, werd hij vanmiddag aangehouden.

Wat hij precies te maken heeft met de 25-jarige vrouw uit Utrecht is nog niet bekend. Hoogste prioriteit is het vinden van Anne, aldus de politie. Vandaar ook dat de zoekacties door gaan.

Den Dolder ligt enkele kilometers van de plaats waar de jas, rugzak en fiets van Anne werden gevonden.

https://youtube.com/watch?v=EQOM0oewVjs

Lees ook:

1700 tips in verdwijningszaak Anne Faber