Man aangehouden voor dodelijke schietpartij

De politie heeft in Rotterdam vrijdagavond een 34-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijk schietincident vrijdagmiddag in een woning op het Sandelingplein in Rotterdam-Zuid.

Rennen

Getuigen zagen na het schietincident twee mannen uit het portiek rennen. Een van de getuigen zag deze mannen vervolgens in een auto vertrekken. Agenten zochten in de omgeving naar het tweetal én de auto. Rond 21.35 vrijdagavond reed de genoemde auto op de Maasboulevard. Daar zetten agenten de auto aan de kant en hielden de 34-jarige bestuurder aan. Zijn rol wordt nu onderzocht.

Roermond

Net voor 17.00 vrijdagmiddag was in een woning aan het Sandelingplein een man doodgeschoten. Het slachtoffer blijkt een 30-jarige man uit Roermond te zijn. Het is nog onbekend wat de man in Rotterdam kwam doen en waarom de dader(s) het op hem gemunt hadden.

De politie werkt aan de zaak met een grootschalig onderzoeksteam. Na sporenonderzoek in de woning en het portiek, is buurtonderzoek gedaan. Daarbij zoeken rechercheurs nog steeds naar beschikbare camerabeelden.