Man bekent doodslag na 5,5 jaar

Een man uit Venray heeft dinsdag voor het hof in Arnhem bekend dat hij toch betrokken was bij de moord op zijn vrouw Kathleen Cremers. Zij werd met 70 messteken gedood op 15 maart 2006 in hun huis in Venray. Eric E. zei dat hij na vijf jaar dit ‘vreselijke geheim’ niet langer voor zich kon houden. E. werd eerder vrijgesproken door het gerechtshof van Den Bosch maar de Hoge Raad vond dat arrest niet goed gemotiveerd.

E. heeft ook de naam genoemd van een man uit Eindhoven die de keel van zijn vrouw heeft doorgesneden. Zelf gaf E. toe Kathleen Cremers te hebben geslagen met een stuk hout en te hebben gestoken met een schroevendraaier. Hij vertelde met haar op de grond te hebben gelegen waarbij zij vocht voor haar leven.

De man uit Eindhoven was aanwezig in het huis, omdat hij meterkasten kwam ophalen. E. was elektricien en verdiende bij door meterkasten te bouwen voor wietplantages en het illegaal aftappen van stroom. Kathleen was daar mordicus op tegen en had hem al vaak gevraagd daarmee te stoppen.

Op de fatale dag werd Kathleen zeer boos en zei dat ze hem met de kinderen zou verlaten. Op dat moment zouden bij E. de stoppen zijn doorgeslagen.

Ene John van B. uit Eindhoven zou Kathleen hebben omgebracht. Er zou nog een tweede man aanwezig zijn geweest van wie E. de identiteit niet kent. Deze zou geen prominente rol hebben gespeeld omdat hij buiten het huis zou zijn geweest.

De rechtbank in Roermond veroordeelde E. in 2007 tot 15 jaar gevangenisstraf. Maar het hof in Den Bosch sprak hem in oktober 2008 vrij, omdat het bewijs niet toereikend was. In maart vorig jaar verwees de Hoge Raad de zaak terug naar het Arnhemse hof.

Ruim 5,5 jaar heeft E. ontkend iets met de moord van doen te hebben. Hij beweerde altijd dat hij voor een klus op pad was en dat onbekenden zijn vrouw hadden omgebracht. Ter zitting is hij in hechtenis genomen.

Het hof informeerde waarom E. al die jaren heeft ontkend. E. zei bang te zijn geweest ‘om alles te verliezen wat hem dierbaar was’ en ook dat hij angst had gehad voor represailles van zijn connecties in de wietteelt.

Tegenover een verslaggever van dagblad De Limburger toonden de ouders van het slachtoffer zich opgelucht door de bekentenis. Maar ze zeiden niet te geloven dat E. niet verantwoordelijk zou zijn voor het doorsnijden van de keel. ‘Dat heeft hij gewoon zelf gedaan’ zeiden de ouders.