Man bekent ‘kick’ steekpartijen

De 23-jarige René V. die terechtstaat voor vier steekpartijen heeft donderdag in de rechtbank van Alkmaar zijn daden bekend. Hij verklaarde dat hij de vrouwen ‘schrik’ wilde aanjagen en dit voor de ‘kick’ deed.

Aanrijden en steken

De vier steekpartijen vonden plaats eind 2018 in Castricum, Egmond-Binnen en Barsingerhorn. Alle vier de keren reed René V. de fietsende of hardlopende vrouwen en een meisje van 15 eerst aan met een auto, waarop hij ze vanuit het raam met een mes in hun arm of borst stak.

‘Kick’

Tijdens een inleidende zitting bij de rechtbank Alkmaar donderdag verklaarde V. dat hij dit deed omdat hij er opgewonden van raakte. Maar het was niet zijn bedoeling om de betrokken vrouwen ’te doden of te verwonden’, lichtte hij toe. ‘Ik denk dat ik er een kick van kreeg’.

Ook: stalking

René V. wordt verdacht van viermaal poging tot doodslag en poging tot moord. Het Openbaar Ministerie voegde nog een vijfde geval toe waarbij René V. een vrouw aanreed en wegreed. Ook wordt hij vervolgd voor zes gevallen van bedreiging en stalking.

De zaak dient op 17 oktober.