Man bekent moord op Andy de Heus

Hoofdverdachte Ron S. (51) uit Sittard heeft bekend dat hij de 30-jarige Andy de Heus (foto) om het leven heeft gebracht. Volgens S. had hij in december 2012 ruzie gekregen met De Heus over een wietplantage op een bungalowpark in het Limburgse Stevensweert.

Bij het handgemeen dat bij de ruzie ontstond heeft S. het slachtoffer doodgeschoten. Dat meldt De Limburger dinsdagochtend. S. wil niets verklaren over mogelijk andere betrokkenen.

Duitsland

Ron S. werd in mei vorig jaar aangehouden in zijn cel. De man uit Sittard zat vanaf 2015 in de gevangenis in Duitsland vanwege drugsgerelateerde delicten. S. werd daar afgeluisterd. Niet alleen zijn telefoongesprekken, maar ook de conversaties met zijn bezoek. Zo vertelde  hij aan zijn vriendin dat er waarschijnlijk dna van hem in het graf van De Heus zou zijn gevonden. ‘Jij droeg toen toch zeker handschoenen’, wilde zijn vriendin weten. ‘Ja, maar die zijn kapotgegaan’ antwoordde S.

Overgeplaatst

Op 7 maart 2018 werd S. overgeplaatst naar een gevangenis in Nederland om het laatste deel van zijn Duitse gevangenisstraf van 6 jaar uit te zitten. De Duitse detentie loopt in elk geval nog tot in het najaar van 2019.

Stoffelijk overschot

Andy de Heus uit Pey-Echt verdween nadat hij op dinsdagavond 18 december 2012 zijn woning had verlaten. Zijn stoffelijk overschot werd na intensieve zoektochten op 18 februari 2016 gevonden bij een visvijver. Er was een anonieme tip binnengekomen. De Heus zou doodgeschoten zijn in een vakantiehuisje op het park Porta Isola.