Man die De Vries filmde meermaals veroordeeld

De man die afgelopen weekend misdaadjournalist Peter R. de Vries confronteerde bij zijn ex-vriendin, en de beelden op Facebook zette, is twee keer veroordeeld voor bedreiging. Dat blijkt uit het vonnis van het gerechtshof in Amsterdam. Hij dreigde zijn ex met onthoofding.

De Vries ging afgelopen zaterdag op bezoek bij een vrouw in Hoorn. Naar eigen zeggen ging het om een ‘sociaal bezoek’. Kort nadat hij in de woning was, verscheen de ex-vriend van de vrouw ten tonele.

 

Betonschaar

Volgens De Vries was hij gewapend met een betonschaar. Hij schold eerst De Vries uit, belde daarna de politie, nam het gesprek vervolgens op en plaatste het op Facebook.

Strafblad

De man blijkt een strafblad te hebben met twee gevallen van bedreiging. Op 9 oktober 2015 riep de man, Makan G., door de telefoon tegen zijn ex-vriendin:

Als ik thuis kom dan hoek ik jou en dan zal ik zien of je de politie belt. Ik ben fucking benieuwd wie de politie durft te bellen. Doe het. Die onthoofd ik waar de politie bij staat.

Opname

De vrouw nam het gesprek op en liet het aan de politie horen. Makan G. werd zowel bij de rechtbank als bij het hof veroordeeld, ook al had zijn ex haar belastende verklaring later afgezwakt. Het hof veroordeelde Makan G. tot 1000 euro boete, waarvan 500 voorwaardelijk. In hun overwegingen namen de rechters mee dat Makan G. al eerder was veroordeeld voor bedreiging.