Man die ex door hoofd schoot weer gepakt

De Belg die op maandag 23 juli van dit jaar zijn ex-vriendin door het hoofd schoot, is opnieuw opgepakt. De 24-jarige verdachte werd vorige week vrijgelaten omdat er procedurefouten waren gemaakt. Dat melden verschillende Belgische media. Het slachtoffer, Didi Swiers (19), werd op klaarlichte dag op een parkeerplaats in Hasselt door het hoofd geschoten en overleefde de aanslag.

 

 

De advocaat van het slachtoffer heeft om een nieuw gerechtelijk onderzoek gevraagd en daarom is de verdachte weer aangehouden. Volgens verschillende Belgische media gaat het nu om onder meer verkrachting en mishandeling. Dat zou voor de poging tot moord zijn gebeurd.

‘Die feiten zitten allemaal in het strafdossier over de moordpoging en toch moet ik het initiatief nemen om een klacht in te dienen. Ik vind het minstens hoogst eigenaardig’, aldus Steve Geerdens, de advocaat van Didi Swiers, in Het Belang Van Limburg. 

Na een gerechtelijke dwaling werd de 24-jarige Davy S. vorige week vrijgelaten. Hij werd verdacht van poging tot moord op zijn ex-vriendin. Hij zou het niet hebben kunnen verkroppen dat de relatie tussen hem en Didi was beëindigd.

Lees ook:

Man schiet vriendin door het hoofd