Man dood na geweld in Amstenrade

Bij een geweldsincident in een woning in het Zuid-Limburgse dorp Amstenrade is zaterdagavond een man overleden. Er zijn drie mannen aangehouden.

Ruzie in huurpand

De politie kreeg rond 19.00 uur een melding van een ruzie in een pand aan de Oudestraat dat al jaren wordt verhuurd aan buitenlandse werknemers. Agenten troffen in de hal van de woning een man aan die niet meer aanspreekbaar was. Er is nog geprobeerd de man te reanimeren. Hoe hij om het leven is gekomen en of er een wapen bij betrokken was, kan de recherche nog niet zeggen.

‘Portugese verdachten’

Na het incident zijn drie verdachten aangehouden. Eén bij de plaats delict, twee anderen verderop in het dorp. Daarbij zijn ook twee auto’s met Portugese kentekens afgevoerd. De rol van de drie mannen bij het geweldsincident wordt door de politie onderzocht. Die doet op dit moment nog geen uitspraken over de relatie tussen slachtoffer en verdachten.

De bij het incident betrokken verdachten zijn volgens buurtbewoners Portugezen die er pas enkele weken wonen. In De Limburger zeggen ze: ‘Ze gaan iedere ochtend om zes uur naar hun werk. We hebben geen last van ze, maar het is niet prettig als je niet weet wie er naast je woont.’