Man dood na geweld in speeltuin Assen wegens mogelijk zedendelict

De politie in Assen heeft zaterdagmiddag vijf mensen opgepakt in verband met de dood van een man in een speeltuin. Het slachtoffer zou zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan een zedendelict met een 4-jarig meisje. De politie onderzoekt de zaak.

Reanimatie

De politie kreeg om 12.50 een melding dat een man aan de Iemstukken in de wijk Peelo in het noorden van Assen een meisje onzedelijk had betast in een speeltuin. Toen agenten ter plaatse kwamen, lag de man op de grond met vijf mannen bovenop hem. Tijdens het in bedwang houden van de man tot de politie kwam, is de situatie op de een of andere manier uit de hand gelopen.

Reanimatie mocht niet meer baten. Zowel het slachtoffer als de vijf verdachten komen uit Assen. Voor het 4-jarige meisje, getuigen en familieleden van de verdachten is professionele hulp ingeschakeld.

Kinderfeestje

Volgens buurtbewoners was er een kinderfeestje aan de gang in de speeltuin. Ouders spraken de man die het meisje onzedelijk zou hebben betast aan op diens gedrag. ‘En dat is vreselijk uit de hand gelopen’, aldus een buurtbewoner.