Man dood na woningoverval

Een bewoner van Winterswijk is dood in zijn tuin gevonden nadat hij slachtoffer werd van een woningoverval. Een rechercheteam is de hele nacht bezig geweest met een uitgebreid onderzoek naar een overval op een woning aan de Groenloseweg. De overval gebeurde op woensdagavond toen de bewoonster van middelbare leeftijd rond 20.15 uur in haar woning met meerdere onbekende mannen werd geconfronteerd.

Bevrijden

Zij bonden haar vast en gingen er met buit vandoor. Na geruime tijd zag zij kans zich te bevrijden waarna de politie werd gebeld. Er werd direct een uitgebreid onderzoek ingesteld en daarbij werd ook een Burgernetbericht verstuurd. Toen de politie ter plaatse kwam vonden agenten in de tuin een stoffelijk overschot, waarschijnlijk gaat het om de andere bewoner van het huis. Zeker is dat niet omdat hij nog niet is geïdentificeerd. De verdachten zijn mogelijk twintigers en spraken in een buitenlandse taal.

Gestommel

Volgens buren lag de man beneden te slapen en was de vrouw boven toen ze gestommel hoorde van de inbrekers. De vrouw bleef ongedeerd. De dieven namen wel buit mee maar wat er precies weg is moet nog worden onderzocht. De vrijstaande (bedrijfs)woning ligt aan de rand van Winterswijk, in een bebost gebied. Een provinciale weg tussen Groenlo en Winterswijk die langs het huis loopt, was dicht in verband met het onderzoek, maar is inmiddels weer open.