Identiteit slachtoffer Molenschot bekend (UPDATE)

De identiteit van de 27-jarige man die maandagavond in Molenschot (Noord-Brabant), niet ver van de vliegbasis Gilze-Rijen, op straat is doodgeschoten, is bekend. De nabestaanden zijn op de hoogte gesteld. Zijn voornaam is Hugo.

Arnhem

De politie had moeite het verblijfsadres van het slachtoffer te achterhalen. Later zei de politie dat het mogelijk om twee adressen gaat. Eén adres is volgens de politie in ieder geval Capelle aan den IJssel. Bronnen die Crimesite benaderden (en ook op Facebook) spreken van Arnhem als herkomstplaats. Mogelijk verbleef hij op een camping in Molenschot.

Auto

Buurtbewoners meldden de politie maandagavond dat er even na 19.30 meerdere schoten waren gehoord. Toen de agenten korte tijd later de omgeving afzochten bleek in de nabijheid van struikgewas ter hoogte van de kruising van de Broekstraat met de Lijndonk een doodgeschoten man van middelbare leeftijd te liggen. In de buurt werd een auto aangetroffen, die mogelijk met het incident te maken heeft. In Oosterhout staat een voertuig in brand, het is onzeker of die met de schietpartij te maken heeft.

Belgisch kenteken?

Een omstander zei tegen BN/De Stem dat hij zeker tien schoten ‘met zwaar kaliber geweer’ hoorde. Over de identiteit van het slachtoffer en de toedracht van het incident is nog niets bekend. Er waren direct geen berichten over een signalement van de dader, bij de politie bekend. Buurtbewoners hebben aan aanwezige journalisten gezegd dat er een auto met een Belgisch kenteken in de buurt is gezien.