Slachtoffer moord Amsterdam-West van beruchte familie (UPDATE)

De 29-jarige man die in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.30 is neergeschoten in de Jacob Krausstraat in Amsterdam-West is Brennan Dalfour (29), aldus Het Parool. De man is later in de nacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Amsterdammer Brennan Dalfour is een bekende van de politie.

Volgens de politie is de vermoedelijke schutter in de richting van de Cornelis Lelylaan/Sloterplas weggerend en droeg hij een zwart/grijze jas met capuchon van het merk The North Face.

Brian Dalfour

Brennan Dalfour is volgens Het Parool de broer van Marlon Dalfour, die in augustus 2009 in Amsterdam invalide raakte door een liquidatiepoging, en de neef van Brian “Dalla” Dalfour (47) die in 2015 tijdens een rip in het Brabantse Hooge Zwaluwe om het leven kwam, net als zijn kompaan, de 34-jarige Muljaim Nadzak. De rechtszaak tegen de overlevenden van die schietpartij loopt nog. Brian Dalfour was captain van de inmiddels verboden MC No Surrender, en een goede bekende van de in 2014 doodgeschoten Amsterdamse crimineel Gwenette Martha.

Tattoo-killers

Marlon Dalfour was korte tijd één van de verdachten van de diamantroof op Schiphol in 2005. In 2009 werd hij in Amsterdam met onder meer een pistoolmitrailleur beschoten door enkele personen. Een groepje verdachten die de naam “tattoo-killers” kreeg werd voor die aanslag veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. Tegen dezelfde groep verdachten loopt nu een rechtszaak om de moord op Onno Kuut (uit 2009).