Man (49) doodgeschoten in centrum Beuningen (UPDATE1)

In het centrum van Beuningen is maandagochtend een 49-jarige man doodgeschoten. Het zou gaan om de 49-jarige Mehmet Kılıçsoy, die eigenaar is van een klusbedrijf. De schietpartij vond rond 8.30 plaats om de hoek bij het winkelcentrum aan het Thorbeckeplein. De twee daders zijn in een busje op de vlucht geslagen. De politie is op zoek naar ’twee lichtgetinte mannen met bivakmutsen’.

Klemgereden

Het Turkse slachtoffer zou volgens ooggetuigen aan de Burgemeester Geradtslaan zijn klemgereden door een busje en daarna zijn neergeschoten. Nadat uit het voertuig enkele schoten werden gelost, reed het busje verder. De man werd ter plekke gereanimeerd, eerst door omstanders en later door ambulancepersoneel. Het zwaargewonde slachtoffer werd vervolgens met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen is overleden. De schietpartij heeft alle schijn van een liquidatie.

Kogelhulzen op straat

Het winkelcentrum aan het Thorbeckeplein is afgezet. Op straat liggen vijf kogelhulzen. De recherche en forensische experts doen ter plekke onderzoek. In een zoektocht naar de daders vloog een politiehelikopter boven Beuningen en Nijmegen en de uitvalswegen. De klemgereden auto raakte beschadigd en is weggesleept.

Busje gevonden

De politie heeft maandagmiddag een bestelbusje in beslag genomen in Winssen, op circa 7 kilometer van de plaats delict. Mogelijk gaat het om het busje waarin de daders gevlucht zijn. Het busje dat geparkeerd stond op de Alex Willemsstraat was verlaten, maar de lampen stonden nog aan.

Bij de Nijmeegse woning van het 49-jarige slachtoffer in de Spinetstraat zijn familieleden en vrienden massaal aanwezig om te rouwen. Mehmet Kılıçsoy laat een vrouw en drie kinderen achter.