Slachtoffer Schaijk bekende van politie (UPDATE2)

De man die donderdagmiddag langs de rijksweg in Schaijk is doodgeschoten is een 51-jarige man uit Nistelrode, aldus de politie. Hij werd rond 15.00 door twee jongens die op de fiets passeerden gevonden.

Zwaargewond

Hij was toen zwaargewond en de jongens belden de politie. Een traumahelikopter kwam nog ter plaatse maar de man overleed kort daarna ter plekke. Over de identiteit van het slachtoffer is niets gemeld. De politie zegt tegen Omroep Brabant dat de man is neergeschoten onder het ecoduct Maashorst.

De auto waarin het slachtoffer is gevonden is een opvallende, lichtgrijze Porsche Panamera. De politie deed donderdagmiddag groot sporenonderzoek langs de ventweg aan de rijksweg tussen Oss en Schaijk. Dat onderzoek zal vermoedelijk tot laat in de avond van donderdag duren.

Volgens het Brabants Dagblad is het slachtoffer Henk Baum (51). In 2014 werden op het terrein van zijn autosloperij een vuurwapen en munitie gevonden.

Bekende

De politie zegt alleen dat het slachtoffer een bekende van de politie is. De recherche gaat in gesprek met zijn familie en bekenden van de man en hoopt daardoor meer duidelijkheid te krijgen over de achtergrond van zijn dood. Daarover is nu nog niets bekend, aldus de politie.

In de buurt van de plek waar de auto met het slachtoffer werd gevonden trof de politie een donkere Ford aan. De auto stond op een onverharde weg die in het verlengde ligt van de Weversweg in de provincie Zeeland. De politie wil graag weten of er mensen zijn die de auto hier eerder hebben zien staan of hebben gezien wie auto daar heeft geparkeerd. Het is niet uitgesloten dat deze Ford door de dader of daders is gebruikt. Om daar antwoord op te krijgen komt het team graag in contact met getuigen.

Langs de plek waar de man is gevonden komt veel verkeer. Het is heel goed mogelijk dat mensen tegen 15.00 of mogelijk eerder iets hebben gezien dat verband kan houden met de zaak.