Slachtoffer Schijndel bekende van justitie (UPDATE2)

De man die woensdagavond is doodgeschoten in Schijndel, is de 26-jarige Daan Hoefs (26) uit Erp, zo melden verschillende bronnen. De politie wil de identiteit niet bevestigen. Volgens Omroep Brabant is Hoefs is een bekende van de justitie.

Uden

Hij is veroordeeld tot acht maanden cel voor openlijke geweldpleging in de zaak van de in mei 2015 in Uden doodgestoken Joeri Edelijn. Hij was in die zaak niet de hoofdverdachte. Hoefs heeft volgens de rechtbank het slachtoffer op de Markt in Uden meerdere keren geslagen. Eerder werd Hoefs ook al voor drugs- geweldfeiten veroordeeld.

19.15

Daan Hoefs (Facebook)

In het Brabantse Schijndel werd woensdagavond rond 19.15 een man neergeschoten, aldus de politie. Even voor acht uur is hij overleden. De man is enige tijd ter plaatse gereanimeerd. Er is ook een traumahelikopter ter plaatse geweest.

Het incident gebeurde op de Aagje Dekenstraat in Schijndel. Dat is een rustige straat in een woonwijk. Er is geen verdachte aangehouden en er is ook geen signalement verspreid.

De politie is direct begonnen met een buurtonderzoek. Getuigen hebben gesproken over een zwarte auto die ter plaatse is geweest.