Man doodgeschoten in Vlaardingen, verdachte (17) opgepakt

Bij een schietpartij voor een flat in Vlaardingen is maandag rond 17.45 een man om het leven gekomen. Het incident vond plaats op een parkeerplaats aan de Johannes van Bijnenstraat (op de kruising met de Samuel Esmeijerstraat). Kort na de schietpartij is een 17-jarige verdachte uit Vlaardingen aangehouden. Zijn rol bij het gebeuren wordt onderzocht.

(Beeld: JBMedia)

Het slachtoffer werd op een parkeerplaats voor de flat aan de Johannes van Bijnenstraat met zeker vijf kogels neergeschoten. Omstanders en hulpverleners hebben nog geprobeerd om hem te reanimeren, maar dat was tevergeefs. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De plaats delict is afgezet. Het slachtoffer ligt onder een wit laken.

Inval

Meerdere ambulances, een traumaheli, politie en politiehelikopter kwamen ter plaatse. Veel mensen op straat waren getuige van de schietpartij. De politie heeft kort na het incident een inval gedaan op de derde etage van de flat bij de parkeerplaats, hierbij is een 17-jarige verdachte uit Vlaardingen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij.

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en zal verhoord worden door de recherche. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

Over een aanleiding voor de schietpartij en het slachtoffer is nog niets bekend.