‘Kinderen getuige van liquidatie’ (UPDATE)

In Zaandam is even na het middaguur op de J. de Kruijverstraat een man doodgeschoten. De daders zouden volgens Dichtbij hebben geschoten met automatische geweren. Het slachtoffers zou door vele projectielen zijn geraakt. Slachtoffer is de Amsterdamse crimineel Lucas Boom (41).

(beeld Joris van der Aa)

School

De daders gingen er vandoor in een bruin busje. Het slachtoffer is ter plaatse overleden. Er zou 10 tot 15 keer geschoten zijn. Het slachtoffer zou in zijn auto hebben gezeten toen hij onder vuur werd genomen. Hij probeerde nog weg te rennen, maar zakte halverwege de straat in elkaar. Het incident vond plaats ter hoogte van een school in een woonwijk. Volgens Dichtbij waren er kinderen getuige van de moord.

beeld dichtbij.nl

Amstelveen

Het slachtoffer is Lucas Boom. Dat heeft zijn advocaat Gerald Roethof aan Crimesite bevestigd. Roethof zegt ‘geschokt’ te zijn, ’temeer door de manier waarop het is gebeurd, bij een school.’ Boom was een prominente Amsterdamse crimineel en onder meer verdacht van wapenhandel. Hij was vorig jaar veroordeeld tot 4,5 jaar celstraf voor cocaïnehandel in Antwerpen in 2011, samen met de vechtsporter Hesdy Gerges, (zie foto links boven). Die zaak liep nog in hoger beroep.

Puk

Lucas Boom (alias Puk) had dezelfde bijnaam als Cees H., de voor hasjsmokkel veroordeelde Amsterdammer die een deal met Fred Teeven maakte. Vandaar dat dinsdagmiddag even het gerucht rondwaarde dat H. zou zijn doodgeschoten. Een ander gerucht is dat Boom enkele weken geleden in een Amsterdams uitgaansgebied ernstig zou zijn mishandeld. Zijn advocaat Roethof zegt dat hij Boom recent vaak op bezoek had en hem niet met een blauw oog heeft gezien, en daar ook niets over heeft gehoord.

Amstelveen

Boom was ook ook verdacht van het opdracht geven voor de liquidatiepoging op Satudarah-kopstuk Etous Belserang in Amstelveen op 10 november 2011. Officier van justitie Koos Plooij onderzocht in het Andes-dossier de verdenking dat Boom van Danny K. Dick Vrij opdracht had gekregen de moord op Belserang uit de zetten. Voor die verdenking was te weinig bewijs. Nadat York M. en Jaïr W. voor die aanslag werden vrijgesproken seponeerde Plooij de zaken tegen K., Vrij en Lucas Boom. Bij monde van zijn advocaat heeft Boom beschuldigingen over betrokkenheid bij cocaïnehandel en liquidaties altijd nadrukkelijk ontkend.