Man doodgeschoten in Rotterdam-Zuid (UPDATE VIDEO)

In Rotterdam-Zuid is in de nacht van dinsdag op woensdag een man in zijn auto beschoten door een onbekende. Later in de nacht is hij in een ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Volgens een betrouwbare bron van Crimesite is het slachtoffer Zeki Yumusak van Turkse komaf en werkte hij in de beveiliging.

Incassowerk

De Telegraaf meldt dat Yumusak politiek actief was in de Union of European Turkish Democrats (UETD), die een link heeft met de AK-partij van de Turkse premier Erdogan. Maar de bron van Crimesite betwijfelt sterk of het motief gezocht moet worden in politieke zaken: ‘Hij heeft heel veel als portier gewerkt bij Rotterdamse clubs. En hij deed ook incassowerk.’

Gereanimeerd

Buurtbewoners belden rond middernacht de politie nadat ze schoten hoorden aan de Langenhorst in Rotterdam-Zuid. Agenten troffen daar een zwaargewonde man aan in een auto. Deze was al niet meer aanspreekbaar. De man werd geranimeerd maar is later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Het slachtoffer is volgens de politie een 41-jarige man uit Barendrecht. Van de dader of daders lijkt geen spoor te zijn. Een woordvoerder zei tegen RTV Rijnmond dat het te vroeg is om te spreken van een afrekening.