Man doodgeschoten terwijl hij 112 aan de lijn heeft (VIDEO)

Bij de regionale zender L1 zijn beelden opgedoken van een schietpartij in Geleen in april 2018. Daarbij werd de 34-jarige Radjan Kalicharan doodgeschoten voor zijn woning. Zijn vriendin raakte gewond. Op de beelden is te zien dat Kalicharan met zijn vriendin ruzie heeft met een buurman, waarbij de vrouw met 2 messen stekende bewegingen maakt.

Als Kalicharan een medewerkster van 112 aan de lijn heeft, komen er 4 mannen naar buiten, gewapend met onder andere honkbalknuppels en een vuurwapen. Vervolgens wordt er geschoten. ‘Ik ben geraakt, ik ben geraakt’ roept Kalicharan door de telefoon. Als de medewerkster van 112 roept ‘Mijnheer, hoe ziet die persoon er uit?’ reageert het slachtoffer niet meer.

Doy S.

Volgens het Openbaar Ministerie is de 36-jarige Doy S. de schutter. Diens advocaat, Patrick Tay, vindt dat de beelden laten zien dat er geen sprake is van moord. Tegen L1 zegt hij: ‘Omdat mijn client voor moord wordt vervolgd, terwijl duidelijk zichtbaar is dat de andere partij meermaals de confrontatie zoekt. Sorry, maar ik zou écht niet weten hoe je hier moord van kan maken.’