Man doodgestoken in IJmuiden

Vanochtend rond 11.15 uur is bij een steekincident in een bedrijf aan de Ruiterstraat in IJmuiden een 52-jarige man uit IJmuiden overleden. Enige tijd later is een 55-jarige man, eveneens uit IJmuiden, aangehouden als verdachte.

Hij was na het incident gevlucht en onder meer met behulp van deelnemers aan Burgernet werd de man gelokaliseerd op de Middenduinerweg.

Waarschuwing

Toen de politie de man uiteindelijk in de omgeving van de Duin- en Kruidbergerweg wilde aanhouden reageerde hij niet op aanroepen en ook het gebruik van pepperspray hielp niet. Na het lossen van een waarschuwingsschot is er gericht op de benen van de verdachte geschoten en kon hij worden aangehouden. De verdachte is ter plekke behandeld en overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is gewond en buiten levensgevaar. De politie doet op beide locaties uitgebreid onderzoek. De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar het schieten door de politie.

De aanleiding voor de steekpartij is nog onbekend. Volgens lokale media zou het slachtoffer Jos Korver zijn, uitbater van het plaatselijk bekende café Cheers (foto onder)