Man doodgestoken in Sint Willibrord, verdachten aangehouden (UPDATE1)

Bij een steekpartij op de Kanariestraat in Sint Willibrord is zondagavond een 41-jarige man uit die plaats overleden. De politie heeft zondagnacht in Wernhout een 40-jarige man uit Roosendaal aangehouden als verdachte. Ook een 38-jarige vrouw uit Sint Willibrord is aangehouden als verdachte. Beide personen zitten in volledige beperkingen, wat inhoudt dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

De politie kreeg rond 19.50 een melding van het incident waarbij het slachtoffer zwaargewond op straat lag. De politie en ambulancepersoneel kwamen ter plaatse. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar hij in de loop van de avond overleed.

Bekende van de politie

De politie zette de omgeving af voor sporenonderzoek en verhoorde enkele getuigen. Het onderzoek leidde naar een 40-jarige man uit Roosendaal, die zondagnacht om 03.40 in Wernhout werd gearresteerd. Omroep Brabant schrijft dat het gaat om François van V., een bekende van de politie. Van V. werd eerder samen met Eduard F. veroordeeld tot 15 maanden cel voor de gijzeling en poging afpersing van een Belgische moeder en haar kind van anderhalf, in Roosendaal in 2011.

Moord zonder lijk

Ook zat François van V. vast voor de moord op de Belgische wiethandelaar Jelle Leemans, die in november 2013 spoorloos verdween. Van V. werd later wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten en niet vervolgd. Zijn handlanger Eduard F. werd in mei 2023 door de rechtbank in Breda veroordeeld tot 17 jaar cel voor de doodslag op Jelle Leemans.

Maandagmiddag werd bekend dat ook een 38-jarige vrouw uit Sint Willibrord is aangehouden als verdachte van de steekpartij op de Kanariestraat in Sint Willibrord. De politie onderzoekt de toedracht en rol van beide verdachten, die in volledige beperkingen zitten.

Zie ook:

Zeventien jaar cel voor roofmoord op Belg