Man doodt zeven mensen en zichzelf

Een 34-jarige man heeft in de stad Grand Rapids, Michigan, zeven mensen gedood en vervolgens zichzelf. Rodrick Shonte Dantzler pleegde zelfmoord terwijl hij telefonisch met de politie aan het onderhandelen was over de vrijlating van twee gijzelaars. Kort daarvoor had hij een 53-jarige vrouw vrijgelaten. De gijzelaars kwamen er met de schrik van af. Dantzler had zich verschanst na een zevenvoudige moord op twee gezinnen.

In één huis vond de politie vier lichamen en op een andere plaats drie slachtoffers. Daarop zette de politie een klopjacht in met alle beschikbare menskracht en materieel, waaronder helicopters.

Zij achtervolgden de schutter en slaagden er in hem te lokaliseren. Tijdens de achtervolging verwondde Dantzler nog twee andere mensen, maar beiden zijn niet in levensgevaar.

De verdachte zou volgens zijn familieleden geruime tijd in de gevangenis hebben gezeten, zo berichten lokale media. In 2005 kwam hij vrij na een celstraf uitgezeten te hebben voor misdaden lichter dan moord. De woordvoerder van de gevangenis zei dat hij sindsdien niet meer onder toezicht stond.

Hij zou onder de medicijnen zitten en lijden aan manische-depressiviteit, waardoor hij het ene moment euforisch was en het andere moment zeer depressief.

{youtube}1oG3U7bni9Q{/youtube}

Nieuwsreportage van voor de gijzeling:

{youtube}D-3B2HNKHC4{/youtube}