Man filmde stiekem volleybalmeisjes

Een man uit Eindhoven moet binnenkort voor de rechter verschijnen omdat hij naaktbeelden filmde van meisjes uit zijn volleybalteam. Het Openbaar Ministerie bevestigt berichtgeving daarover in het Eindhovens Dagblad. De 27 jarige man uit Berlicum gaf les in de Brabantse gemeente Zeeland en werkte bij de Nederlandse Beachvolleybalschool in Eindhoven.

Hoeveel slachtoffers er zijn, is nog niet duidelijk. De politie doet onderzoek naar de camerabeelden die bij de man zijn gevonden en stiekem in de kleedkamer werden gemaakt. Drie meisjes van 14 en 15 jaar hebben aangifte gedaan.

GoPro

Tienermeisjes zouden door hem stiekem zijn gefilmd met een Go Pro toen zij zich omkleedden voor wedstrijden. En op trainingskamp in het Spaanse Salou zou hij ongezien beelden hebben gemaakt van meisjes in hun kamer. Hij liep tegen de lamp toen een speelster van VV Detac eerder dit jaar meldde dat hij zijn telefoon onder haar kleedhokje had gehouden voor opname.

De volleybaltrainer werd eind mei aangehouden en zat vast tot afgelopen woensdag, toen de rechter besloot dat hij zijn proces in vrijheid mag afwachten. Het OM gaat mogelijk nog in beroep tegen dat besluit.