Man gegijzeld en bedreigd met vuurwapen in Hengelo

Een man is zaterdagavond rond 18.40 onder bedreiging van een vuurwapen gegijzeld nadat hij boodschappen ging doen in Hengelo. De politie is op zoek naar de voortvluchtige dader.

Schermutseling

Het slachtoffer wilde na zijn bezoek aan de supermarkt aan de Mérodestraat in zijn auto wegrijden, toen er aan de passagierszijde plotseling een onbekende man bij hem instapte. Hij bedreigde de bestuurder met een vuurwapen en dwong hem weg te rijden richting de P.C. Hooftlaan. Vervolgens is er rondgereden in de wijk Groot-Driene, in elk geval in de omgeving van de P.C. Hooftlaan, Brederostraat en Reviusstraat. Tijdens de rit waren er meerdere stops. Bij een van de stops ontstond een schermutseling tussen het slachtoffer en de dader, maar daarna reden ze verder.

Signalement

De dader stapte uiteindelijk uit en vluchtte te voet verder op vermoedelijk de Reviusstraat, vlak voor de kruising met de Laan van Driene. De dader is een man van mogelijk Antilliaanse afkomst. Hij is tussen de 20 en 30 jaar oud en tussen de 1.70 en 1.80 meter lang. Hij droeg een donkere broek en een zwarte capuchon met daaronder mogelijk een pet. De man spreekt goed Nederlands met een accent. Ooggetuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie.