Man gegijzeld en geslagen na mislukte drugsdeal

Een man uit Purmerend is een tijd gegijzeld geweest en afgetuigd nadat een partij wiet was verdwenen. De politie heeft twee verdachten aangehouden. De foto links werd naar familie van de man gestuurd met een losgeld eis.

De inwoner van Purmerend was begin juli betrokken bij een drugsdeal rondom een partij wiet. Die mislukte, waarbij de partij spoorloos verdween. De man werd ervoor verantwoordelijk gesteld, in een kofferbak gegooid en ontvoerd.

Botbreuken

Uiteindelijk werd hij in een woning opgesloten, flink afgetuigd en vastgebonden met tie-wraps. De familie van de man ontving foto’s en een losgeldeis van enkele tienduizenden euros. De man hield kneuzingen en botbreuken over aan de mishandeling. ‘We kunnen het verhaal wel bevestigen. Het gaat om een zeer ernstige zaak, waar we meteen vol op hebben ingezet. De arrestaties zijn al een week na de ontvoering verricht’, zegt een politiewoordvoerder in de Telegraaf vanochtend.

Trailer Trash

Na een dag werd het slachtoffer vrijgelaten. De politie ontving tips over de ontvoering en startte een onderzoek, waarbij een week later twee verdachten werden aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Grootebroek en De Goorn, waarvan er één lid is van MC Trailer Trash, een club van woonwagenbewoners.