Man geliquideerd bij Marbella (UPDATE)

In een buitenwijk van de Zuid-Spaanse stad Marbella is een Fransman van Algerijnse origine (42) geliquideerd. Dat melden media in Spanje. De man is maandagochtend doodgeschoten toen hij zijn drie kinderen naar school aan het brengen was. 

Identiteiten

De Spaanse Nationale Politie moest de identiteit van het slachtoffer onderzoeken, omdat hij verschillende identiteitspapieren bij zich droeg.  Bronnen bij de politie hebben gezegd dat het op een bijzonder goed voorbereide aanslag ging omdat de daders kennelijk precies wisten wanneer het slachtoffer zou passeren en het moeilijk is in de buurt de weg te vinden.

Shock

De aanslag vond rond 09.00 plaats in Las Lomas de Marbella in een bocht waar het slachtoffer vaart moest minderen omdat een auto met waarschijnlijk twee daders voor hem de weg versperde. De man kreeg verschillende kogels in zijn gezicht terwijl zijn kinderen toekeken. Een getuige die kort erna ter plaatse was belde het alarmnummer en trof de drie kinderen, in de leeftijd tussen 3 en 10 jaar, in shock aan. 

Nederlander

In Marbella zijn het laatste jaar verschillende mensen geliquideerd. In de Lomas de Sierra Blanca, werd de Nederlander Frank Scharrenberg voor de ogen van zijn vrouw en kinderen doodgeschoten. Ook ene David A. (56) die verdacht werd van drugshandel werd vermoord. Dat gebeurde bij een nachtclub met een AK-47.

Op 30 december 2012 werd de Nederlander "Nekke" Greene bij Marbella dood gevonden.